top of page

Branded Pork Chain Concept

NtM-31 DoB vlees vuur.jpg

Kees heeft het Duke of Berkshire® concept opgezet met een dubbel doel: de consument moet een fantastisch lekker stuk varkensvlees krijgen waar hij ook meer geld voor wil betalen. Door de hogere prijs kunnen boeren hun varkens een veel beter leven geven. Kees staat het gebruik van zijn Duke of Berkshire® predicaat dan ook alleen toe wanneer het product met volledig respect en uiterste zorg voor het dier tot stand is gekomen. Geen intensieve teelt in varkensflats en global sourcing in anonieme handelsketens, maar integere, diervriendelijke en lokale productie van vlees bij nauw gecontroleerde familiebedrijven, zoals het Belgische Danis en Johannes Erchinger en Jens van Bebber uit Duitsland.

Heerlijk sappig, zoet en mals

Het Berkshire varken wordt wereldwijd geroemd vanwege zijn vleeskwaliteit. In vergelijking met gangbaar varkensvlees is het vlees van een Berkshire varken donkerder, veel zoeter van smaak en ouderwets gemarmerd. Daarnaast is het vlees heel erg mals doordat de spiervezels smaller en fijner zijn. Het vlees is erg sappig en smaakvol; het krimpt amper en verliest geen vocht tijdens het bakken. In Japan wordt het als delicatesse op de markt gebracht onder de naam Kurobuta en heeft het dezelfde status als het geroemde Wagyu-rundvlees.

DoB vlees.jpg

Chef-kok Arjan Bisschop van Michelinster-restaurant De Heeren van Harinxma: “Duke of Berkshire is echt een prachtig stukje varkensvlees. Mooier varkensvlees dan dit is er volgens mij niet te krijgen in Nederland.”

(Video Nice to Meat, oktober 2017)

Meesterslager Dennis van Dun:
“De smaak van Duke of Berkshire is niet normaal.”

(VLEES magazine, december 2018)

bottom of page