top of page

Varkensfluisteraar

DoB varkensfluisteren.jpg

Kees staat vooral bekend als de “varkensfluisteraar”, “Schweineflüsterer” of “pig whisperer”. Hij is gepromoveerd op het natuurlijk gedrag van varkens en geeft over de hele wereld lezingen en trainingen in het observeren en interpreteren van het gedrag van varkens. Door varkens goed te observeren kunnen problemen met gezondheid en welzijn worden voorkomen of opgelost. Kees adviseert boeren in Nederland en het buitenland. Hij heeft varkensbedrijven in heel Europa doorgelicht en al miljoenen varkens gezien. Hij begrijpt hun gedrag, lichaamstaal en geluiden. Hij kan de fysieke conditie van varkens goed analyseren en kent hun basisbehoeften. Hij weet welke voeding ze nodig hebben én wat ze lekker vinden. Hij schrikt er zelfs niet voor terug dit zelf even te proeven, rechtstreeks uit de voerbak. Ook weet hij welke rol andere factoren spelen zoals water, huisvesting, klimaat, licht en het algehele management van de boerderij. Kees wordt dan ook regelmatig ingehuurd als consultant of expert.

DoB Varkenstoilet.jpg

Varkenstoilet

In de varkensstal van Kees plassen en poepen enkele biggen in aparte hokjes. Dat voorkomt ammoniakuitstoot en de urine is direct bruikbaar als vervanger van kunstmest. Want hoe ontstaat ammoniak? Als poep en plas samenkomen!

DoB telefoon.jpg

Consultancy

Als varkensdierenarts en
-gedragsspecialist verzorgt Kees een aantal adviesproducten voor varkenshouders, varken managers, dierenartsen en boerderij-adviseurs. 

Duke of Berkshire varken.jpg

Stichting Walnoot & Wilg

In 2015 is de Stichting Walnoot & Wilg Berkshires opgericht. Deze heeft als ideële doelstelling om het bijna uitgestorven Berkshire-ras in stand te houden en het welzijn van landbouwhuisdieren in het algemeen en varkens in het bijzonder te verbeteren. De Stichting kan haar werk doen dankzij giften en afdrachten. 

bottom of page