top of page

Consultancy & innovatie

DoB telefoon.jpg

Als varkensdierenarts en -gedragsspecialist verzorgt Kees een aantal adviesproducten voor varkenshouders, varken managers, dierenartsen en boerderijadviseurs.

 

Voor meer informatie, neem gerust contact op.

Varkenssignalen®

 

Varkenssignalen® gaat om eerst kijken, dan denken en pas als laatste doen. Het afzonderlijk zetten van deze stappen lost problemen op en voorkomt bedrijfsblindheid. Vier boeken zijn verschenen in de reeks Varkenssignalen: het basisboek en thema-edities over zeugen, biggen en vleesvarkens.

Kees geeft over dit thema lezingen en staltrainingen. De staltraining leert de deelnemers kijken. Het onbevangen kijken zorgt vaak voor leuke verrassingen! De opgemerkte zaken worden geanalyseerd (denken), waarna er concreet een aantal actiepunten (doen) opgesteld worden.

Ook in het buitenland is Varkenssignalen® inmiddels een begrip. Er worden trainingen in Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Frankrijk verzorgd.

Klik hier voor meer informatie en het kopen van de boeken.

Varkenssignalen.jpg

Fides Farmily

De Landbouw Innovatie Campus (LIC) bracht vijf innovatieve Brabantse boerenbedrijven uit verschillende sectoren bij elkaar: Kees Scheepens, Miriam & Marcel Berkvens, Martijn van Overveld, Henri van den Boomen en Carla & Gerrit Verhoeven. De boeren zijn van verschillende leeftijden, komen uit verschillende sectoren, maar hebben met elkaar gemeen dat ze het anders willen en steunen elkaar daarbij. De vijf bedrijven houden regelmatig gezamenlijke bijeenkomsten en worden bijgestaan door een bedrijfseconomisch adviseur, een procesbegeleider, de social designer Tabo Goudswaard en de net afgestudeerde designstudent Fides Lapidaire. De groep noemt zichzelf inmiddels de Fides Farmily  – fides is Latijn voor vertrouwen. Brabants landbouwgedeputeerde Anne-Marie Spierings is peettante.

Fides Farmily stond mede aan de wieg van de succesvolle subsidie aanvraag van Kees bij het FOOD2020-programma, om het varkenstoilet verder te onderzoeken en ontwikkelen. Ook heeft het samenwerkingsverband bijvoorbeeld geleid tot de introductie van een bitterbal van biologische geitenbokjes: Verhoevens Natuurbock. Een derde voorbeeld is het Patécafé, waarvoor varkensboeren Marcel & Miriam Berkvens zelf heerlijke paté maken en waarbij ze hun eigen verhaal vertellen, in plaats van anoniem zeugen te leveren aan de bio-industrie.

Fides Farmily.jpg
bottom of page